De uittocht van Sinterklaas

na de vele huisbezoeken, bedrijfsshows, bezoeken aan scholen, winkelcentra en verenigingen en de Grote Sinterklaasshow is het voor Sinterklaas en zijn Pieten weer tijd om Alphen aan den Rijn te verlaten en terug te gaan naar Spanje. Niet voor alle kinderen is het logisch dat Sinterklaas dit in alle stilte doet, en vanaf dit jaar komt hier ook verandering in.  In samenwerking met de winkeliersvereniging van Winkelcentrum De Baronie organiseert de Fantasie Compagnie dit jaar voor het eerst de Uittocht van Sinterklaas.

6 december 2019

De uittocht staat gepland op vrijdagavond 6 december en zal plaatsvinden in De Baronie en de Rijnhavenkade. Het programma ziet er als volgt uit:

 

18:00 uur

De eerste Pieten zijn aanwezig op het plein van de Baronie en maken de laatste restjes kruidnoten op en zamelen de laatste tekeningen voor Sinterklaas in. 

 

18:30 uur

Sinterklaas komt aan in het winkelcentrum, spreekt de aanwezigen toe en heeft nog even tijd voor een praatje met de kinderen. 

 

18:50 uur

Sint en de Pieten gaan, gevolgd door de kinderen en hun ouders, naar de Rijnhavenkade, waar een van zijn pakjesboten klaar ligt voor vertrek naar Spanje. Na een laatste "Dag Sinterklaasje" vertrekt de boot daadwerkelijk uit het zicht en kan de Sint uit gaan rusten van deze lange periode in Nederland. 

 

19:30 uur

Einde van het evenement


Locatie

 

Winkelcentrum De Baronie, Alphen aan den Rijn

Rijnhavenkade, Alphen aan den Rijn

 

Parkeren voor auto's is mogelijk in de parkeergarage van De Baronie of op de omliggende parkeerterreinen. Wij raden u aan op de fiets naar het evenement te komen. 


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: